ساخت سردخانه و طراحي آن چگونه است ؟
ساخت سردخانه و طراحي آن چگونه است ؟
تجهيزات هر سردخانه شامل چه قطعاتي ميشود ؟
يک سردخانه اساساً از تعدادي محفظه يخچالي تشکيل شده است که قادر است هر محصول فاسد شدني را سرد، منجمد و نگهداري کند. براي ساخت موفقيت آميز سردخانه بايد شرايط زيربنايي کلي مشخصي رعايت شود: انتخاب مکان براي دسترسي آسان با جاده و قطار. زمين با مقاومت مکانيکي خوب و بدون مشکل آب هاي سطحي.
تامين آب و برق شرب و صنعتي؛ تاسيسات زهکشي همچنين، در دسترس بودن نيروي کار محلي (پرسنل فني، نيروي کار ماهر براي تعمير و نگهداري و کارگران عمومي) بايد بررسي شود.
اگرچه سردخانه اساساً منطقه اي است که در آن محصولات نگهداري مي شود، به علاوه مکاني براي اتاق ماشين آلات، اما بديهي است که فضاهاي تکميلي لازم است: دفتر، آزمايشگاه، خدمات عمومي، توالت و رختکن، اتاق قطعات يدکي و کارگاه، و مواد بسته بندي. ذخيره سازي.
برخي از خدمات ديگر را مي توان ضميمه يک سردخانه يافت، مانند برش و استخوان زدايي، نمک پاشي، توليد محصولات گوشتي، بسته بندي، و دفتر فروش.قبل از برنامه ريزي يک سردخانه مهم است که مشخصات عملياتي و فني را تعريف کنيد. اينها به شدت به محصولات، فروشگاه ها، شرايط ذخيره سازي، محيط زيست، انرژي و پرسنل وابسته هستند.
انتشار راهنماي يک فروشگاه يخچال دارد. شامل يک چک ليست جامع است که ارزش استفاده در اين مرحله برنامه ريزي را
ثطعات مورد نياز ساخت هر سردخانه
ويژگي هاي کلي برنامه عملياتي سردخانه (محصولات، نگهداري سرد و سرد، انبار انجماد و منجمد، برش، استخوان زدايي و بسته بندي، انبارها، جابجايي روزانه) شامل ظرفيت کل، تعداد و اندازه اتاق ها، سيستم تبريد، تجهيزات نگهداري و جابجايي است. و دسترسي به امکانات
موقعيت نسبي قسمت هاي مختلف سيستم تبريد انتخابي را مشروط خواهد کرد. محل قرارگيري اتاق هاي سرد بايد پس از مشخص شدن اندازه ها تعيين شود، اما به عنوان يک قاعده کلي بايد در سايه نور مستقيم خورشيد قرار گيرند.
مساحت زمين بايد به اندازه کافي براي فروشگاه، ضميمه هاي آن و مناطقي براي ترافيک، پارکينگ و بزرگ شدن احتمالي آينده باشد. مساحت زميني در حدود شش تا ده برابر مساحت سطح پوشيده شده کافي خواهد بود.
يک گرايش کلي براي ساخت سردخانه هاي يک طبقه وجود دارد، علي رغم سطح نسبتاً بالا:
نسبت حجمي که بر تلفات حرارتي تأثير مي گذارد. يک طبقه مزاياي بسياري دارد: ساخت سبک تر. دهانه و ارتفاع ستون را مي توان افزايش داد. ساخت بر روي خاک هاي با مقاومت کمتر امکان پذير است.
حمل و نقل مکانيکي داخلي آسان تر است. جابجايي مکانيکي با ليفتراک ها امکان ساخت فروشگاه هايي با ارتفاع زياد را فراهم مي کند و هزينه هاي ساخت و ساز را براي حجم کل معين کاهش مي دهد.
ابعاد و مشخصات فني سردخانه چيست ؟
هرچه ارتفاع محفظه ها بيشتر باشد، بهتر است، تنها با وسايل مکانيکي انباشته شدن و مقاومت مکانيکي مواد بسته بندي يا کالاهاي بسته بندي نشده محدود مي شود. در واقع لاشههاي گوشت سرد، که نميتوانند روي هم چيده شوند، ارتفاع محفظه را به دليل آويزان شدن از ريل محدود ميکنند (شکلهاي 1 و 3 را ببينيد). قسمت هاي سرد شده و برش ها را مي توان به صورت مکانيکي براي ذخيره سازي بدون انباشته نگهداري کرد (شکل هاي 2 و 4 را ببينيد).
طول و عرض محفظه ها بر اساس مقدار کل کالايي که قرار است جابجا شود، نحوه حمل آن (آويزان از ريل، ليفتراک ها)، تعداد اتاق ها و ابعاد عناصر اصلي جابجايي تعيين مي شود.
تعداد اتاق سرد براي سردخانه گوشت و ماهي چقدر است ؟
هيچ مزيتي در ساختن تعداد زيادي اتاقک با اندازه کوچک، به ويژه براي محصولات گوشتي وجود ندارد. الزامات حرارتي و رطوبت سنجي آنقدر سختگيرانه نيست که بسياري از اتاق ها را توجيه کند: دقت ابزار اندازه گيري و تنظيم شرايط داخل محفظه هميشه انحرافات بيشتري نسبت به شرايط ذخيره سازي ايده آل براي محصولات مختلف ايجاد مي کند. اين به ويژه براي محصولات منجمد صادق است.
گوشتهاي سرد شده از گونههاي مختلف (گوشت گاو، خوک يا گوسفند) را ميتوان در يک اتاق نگهداري کرد زيرا دما يا ناسازگاري لکهدار ندارند. گوشت هاي منجمد حتي مشکلات کمتري دارند. فروشگاه هاي فروش ماهي و آبزيان محصولات يخچالدار معمولاً تقسيمبنديتر و اغلب ارتفاع کمتري نسبت به فروشگاههاي محصولات منجمد دارند
https://3dwarehouse.sketchup.com/user/8702a6d1-4a8a-428f-82a2-e154e37a7c74/Traci-P |